Bezoek van:

DE Gemeenteraad

 

Zeekadetkorps Delfzijl ontvang gemeenteraad Eemsdelta

Het Zeekadetkorps Delfzijl heeft 6 april heeft de Gemeenteraad van Eemsdelta verwelkomd aan boord van het schip de Naarden. Tijdens dit bezoek kregen de raadsleden een uitgebreide rondleiding door het schip, verzorgd door de enthousiaste Zeekadetten, die vol passie vertelden over hun ervaringen en leerervaringen aan boord.

Jordy Schuurman, een veertienjarige Zeekadet, deelde zijn enthousiasme: “Ik heb al veel geleerd en plezier gehad als Zeekadet. Ik ben best wel trots op mezelf dat ik het schip nu helemaal alleen kan opstarten. We brengen vaak een bezoek aan andere zeekadetkorpsen in Nederland, zoals Hellevoetsluis en Harlingen. Daar heb ik al veel vrienden gemaakt.”

Het Zeekadetkorps Delfzijl is blij met het bezoek van de gemeenteraad. Commandant Monica Spelde vertelt: “We zijn toegewijd aan het motiveren van jongeren om te kiezen voor nautische, technische en varende beroepen. De zeekadetten van vandaag zijn de toekomstige professionals in de maritieme wereld. Het bezoek van de raad draagt bij aan de bewustwording van het belang van de maritieme educatie. Het is niet alleen een geweldige vrijetijdsbesteding, maar het biedt ook de mogelijkheid om levenslange vriendschappen te sluiten.”

Het Zeekadetkorps Delfzijl kijkt uit naar verdere samenwerking met de Gemeenteraad van Eemsdelta en blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren en de bevordering van maritieme educatie in de gemeente en provincie.

Wil je zeekadet worden?

Kom snel een keer langs! Je kunt twee zaterdagen gratis komen kijken, voordat je een beslissing neemt. Neem van te voren even contact met ons op, zodat wij rekening kunnen houden met een extra gast aan boord.